Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Platformdag Blauwalgen 2014

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bas van der Wal
Doelgroep
Datum
14-04-2014 tot --

Op maandag 14 april a.s. vindt de derde bijeenkomst plaats van het Platform Blauwalgen van STOWA. Tijdens deze platformbijeenkomst wordt onder meer aandacht besteed aan de website ‘Beating the Blues’ die onlangs werd gelanceerd. De website bevat een database met praktisch toepasbare maatregelen voor blauwalgbestrijding. Waterbeheerders, maar ook beheerders en eigenaren van zwemwaterlocaties kunnen de database gebruiken om problemen met blauwalgen te lijf te gaan.

Verder komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Toepassing van PCR-technieken (ook voor Woronichinia);
  • Fluorescentiemeting van benthische blauwalgen, waaronder Phormidium;
  • De gezondheidsrisico’s van cyanotoxinen;
  • Het belang van cyanotoxine monitoring bij risicoanalyse voor zwemmers;
  • Nieuwe ontwikkelingen met remote sensing (WISP);
  • Kostenanalyse van verschillende monitoring varianten.

Aan het slot van deze dag willen we onder leiding van Imke Leenen van Grontmij discussiëren over de voor- en nadelen van het huidige blauwalgenprotocol en de mogelijke alternatieven daarvoor. U wordt opgeroepen om prangende vragen of prikkelende stellingen voor deze discussie alvast te mailen naar Imke.
 
Er is nog ruimte voor mondelinge presentaties, alsook voor mensen die een poster willen presenteren over blauwalgenonderzoek. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Ron van der Oost van Waternet, 06 525 343 78.

Meer informatie en aanmelding

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaand formulier. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Maar mocht u verhinderd zijn, dan verzoeken wij u dringend om u af te melden i.v.m. te maken kosten.

Let op! Sprekers en mensen die al door de organisatie zijn benaderd moeten zich ook officieel opgeven, zodat we een volledig beeld hebben van het aantal deelnemers!

Komt u met de auto? Stuur voor het reserveren van een parkeerplaats een mail naar Ron van der Oost van Waternet.
 

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.